Over ons

_

Ron Looij is al tientallen jaren werkzaam in sloopwerk en asbestsanering. Samen met zijn zoon Wesley vormt hij ondertussen ook al weer aardig wat jaartjes de directie van Rolo Sloopwerken. Echtgenote Christa neemt de administratie voor haar rekening.

Asbest werd vroeger verwerkt in heel veel bouwmaterialen. Voorbeelden daarvan zijn onder andere golfplaten en cement. De kans is dan ook groot dat in met name oudere huizen en gebouwen nog asbest aanwezig is. ‘Mensen moeten absoluut niet te licht denken over de gevaren van asbest’, aldus Ron. ‘Asbest is echt een sluipmoordernaar en dus levensgevaarlijk! In 1 cm2 kunnen al miljoenen vezeltjes asbest zitten, dus niet alleen het verwijderen daarvan zonder de juiste bescherming is gevaarlijk, maar ook een gaatje erin boren brengt al enorme risico’s met zich mee. Eén asbestvezeltje is namelijk al voldoende om asbestkanker te ontwikkelen. Het slopen van een pand met asbest is dus echt een vak apart. Rolo Sloopwerken beheerst deze aparte tak van sport. Men mag van ons kwaliteit en deskundigheid verwachten, wij zijn immers bekend met de risico’s van het vak en hebben hiervoor de benodigde kennis, ervaring en speciaal gereedschap. Wij hebben onze sporen ruim verdiend in de sloop- en bouwwereld. De jarenlange samenwerking met grote en kleinere gerenommeerde bouwbedrijven, gemeentes, aannemers, projectontwikkelaars en particulieren is het resultaat van onze werkwijze, manier van samenwerken en ons prijsbeleid. Het vertrouwen in ons, en samenwerking met ons bedrijf is voor ons zeer waardevol. Onze werkzaamheden worden gewaardeerd en hierdoor zien we nog steeds een grote groei van onze opdrachten.’

Alle vereiste certificeringen
Rolo Sloopwerken beschikt over alle vereiste certificeringen. Op een veilige, milieukundige en verantwoorde manier regelt Rolo Sloopwerken dus alles voor u. Ze kennen feilloos de weg naar vergunningverlenende instanties en maken, wanneer er sprake is van asbest, altijd eerst een asbestinventarisatierapport. Bovendien worden vrijkomende materialen ook op veilige wijze afgevoerd. Uit oogpunt van veiligheid werkt Rolo Sloopwerken uitsluitend met vakbekwame mensen. Alle medewerkers zijn dan ook VCA-gediplomeerd en werken conform strikte richtlijnen en alle gestelde veiligheidseisen, zoals het dragen van ademlucht en douchevoorschriften. Alles wordt nauwkeurig nageleefd. Om blootstelling aan asbestvezels te voorkomen, wil de overheid zo veel mogelijk asbest uit de leefomgeving verwijderen. Dit moet verantwoord gebeuren en mag dus ook alleen maar gedaan worden door een gecertificeerd bedrijf. Zo moeten voor 2024 alle daken in Nederland gesaneerd zijn en volgens Ron ligt er echt nog heel wat. Maar asbest werd ook veel gebruikt in bijvoorbeeld de onderlaag van vinylvloerbedekking, plantenbakken, vensterbanken en afscheidingswanden (eternitplaten) en plafonds.